#1 De droom

Gepubliceerd door Irene op

Al jaren had ik op het gebied van reizen één grote droom: IJsland! Een magisch, bijzonder en vooral intens mooi land. Een land van uitersten. Van vulkanen, geisers, duizenden watervallen, gletsjers en meer natuurschoon.

Aan al deze schoonheid hangt een flink prijskaartje en dus begon ik lang geleden met sparen voor deze bestemming. Ondanks dat dit niet met honderden euro’s per maand verliep, had ik na verloop van tijd toch voldoende bij elkaar gesprokkeld om een mooie reis te boeken. Maar zoveel geld in één keer uit durven geven, is niet een van mijn talenten. Ik word dan bang dat, direct na het overmaken van het bedrag, mijn wasmachine het spontaan begeeft, er ineens op drie plekken in mijn huis lekkage optreedt én ik m’n baan kwijtraak. 

Toen mijn spaarrekening in 2018 door een erfenis echter plots flink gespekt werd, was het moment dan toch eindelijk daar! Ik zocht een mooie groepsreis uit die in december zou plaatsvinden en durfde warempel te boeken (én het geld over te maken!).

Na heel veel nachten slapen en wederom veel geld uitgeven – een warme, wind- en waterdichte winterjas, goede wandelschoenen, wollen wandelsokken, etc. zijn een must in IJsland in de winter – werd het uiteindelijk vanzelf die ene zondag in december. Eindelijk stapte ik voor het eerst op het vliegtuig naar Reykjavík om mijn jarenlange droom werkelijkheid te laten worden.

Categorieën: IJsland

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *